top of page

METHODE

Specialist in totaal lichaams onderzoek. 

Totale fysiotherapie in Amsterdam 

Wat is Fasiatherapie?

Fasciatherapie is een vorm van therapie die zich richt op de fascia, een bindweefsel dat spieren, botten in het lichaam omgeeft en ondersteunt. Fascia bestaat uit collageen- en elastinevezels en biedt het lichaam structuur en steun.

Fasciatherapie omvat manuele technieken en bewegingstechnieken die erop gericht zijn spanning los te laten en de flexibiliteit van de fascia te verbeteren. Dit gebeurt meestal door training, massage of manipulatie van de fascia met behulp van instrumenten, handen of gewichten. Het doel van fasciatherapie is de beweging te verbeteren en pijn te verminderen door beperkingen in de fascia los te laten die ongemak veroorzaken of de mobiliteit beperken. Het helpt bij de behandeling van een breed scala aan aandoeningen, zoals chronische pijn, fibromyalgie en onevenwichtigheden in de houding. Het wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van fasciatherapie is nog onderwerp van onderzoek.

Werkwijze:

Bij Fysiohulp wordt het volgende gedaan:

Een total body check, ook bekend als een full-body onderzoek, is een uitgebreide medische evaluatie om de algehele gezondheid en het welzijn van een persoon te beoordelen. Het onderzoek wordt meestal van top tot teen uitgevoerd en omvat alle belangrijke, systemen van het bewegingsapparaat.

Tijdens een volledig lichamelijk onderzoek neemt de fysiotherapeut een gedetailleerde medische geschiedenis af en voert hij een lichamelijk onderzoek uit om te controleren op tekenen van ziekte, letsel of afwijkingen. 

Een volledig lichamelijk onderzoek heeft tot doel mogelijke gezondheidsproblemen in een vroeg stadium (preventief) op te sporen, zodat zo snel mogelijk een passende adviezen en/of  behandeling kan worden gegeven. 

Wanneer kan een fasciabehandeling toegepast worden?

Deze therapie kan effectief worden ingezet bij:

  • Acute pijn door een kneuzing na het sporten of een verrekking van spieren en/of gewrichten.

  • Chronische pijn, o.a. ook pijnklachten waarvan de medische oorzaak niet geconstateerd kon worden.

  • Acute en chronische sportletsels. 

  • Algemene klachten aan het bewegingsapparaat (rug, nek, schouder, etc.).

  • Veranderingen in gevoel dan wel kracht- en coördinatieverlies.

  • Bewegingsbeperkingen na een trauma/operatie.

  • Littekenpijn.

Wij gebruiken tijdens de behandelingen uitsluitend natuurlijke middelen, geheel zonder conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Onze zelfgemaakte wax is daar een voorbeeld van.

Maak direct een afspraak via de online agenda

​De prijzen van de behandelingen gelden niet voor degenen met een aanvullende verzekering voor fysiotherapie (behalve als het maximum aantal toegestane behandelingen al bereikt is!). 

Click na het invullen van de afspraak op 'bevestiging'.

Zodra de afspraak vastgelegd is ontvangt u daaromtrent een bericht in uw mailbox.

bottom of page